Asli Görevi Dışında, Sağlık Personeli Bulunuyor!
reklam
17 Nisan 2020
Asli Görevi Dışında, Sağlık Personeli Bulunuyor!

Asli Görevi Dışında, Sağlık Personeli Bulunuyor!

Siyasi torpille yapılan atamalar nedeniyle sağlıkçıların 8 saatten fazla çalışmak zorunda bırakıldığını ileri süren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, kenarda bekletilen 150 kadar personelin derhal görevlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tekirdağ’da yaşanan hemşire, sağlık memuru ve doktor eksikliğinden dolayı sağlık çalışanlarının 8 saatten fazla çalışmak zorunda bırakıldığını iddia eden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Siyasi torpiller nedeniyle daha önceden Sağlık Müdürlüğü’nde görevlendirilen 100-150 kadar sağlık personeli, adeta boşta bekletilmektedir. Eksik personel ihtiyacını gidermek için Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde olan ve boşta bulunan personel, destek amacıyla derhal ilgili alanlara gönderilmelidir.” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZOR DURUMDA

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Tekirdağ’daki sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptıklarını ifade den Alkaya, “Sağlık personelimiz, çok zor şartlar altında görev yapmaktadır. Yaşanan zorlukların tüm toplum tarafından bilinmesine ve her akşam alkışlarla destek verilmesine rağmen, sıkıntılar bir türlü çözülememektedir. Tekirdağ’da görev yapan sağlık çalışanları ile konuştuğumuzda, yaşananları net bir şekilde görüyorsunuz. Adeta; bir dokun, bin ah işit misali. Bu nedenle İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı olarak, sağlık çalışanları ve paydaşları ile birebir görüşerek aşağıdaki sorunları tespit ettik. Bu sorunların başta Sayın Sağlık Bakanı’mız, Valimiz ve İl Sağlık Müdürü’müz tarafından dikkate alınıp, çözüleceğini umuyoruz. Çalışanların sorunları çözülmediğinde; önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacak sağlık ortamında onları tükenmişlik duygusuyla baş başa bırakmış olacağız. Dolayısıyla mutsuzluk ve umutsuzluluğun, hizmetleri de olumsuz yönde etkileyeceği gün gibi aşikârdır.” dedi.

ACİLEN TEDBİR ALINMALI!

Sağlık çalışanlarının virüsten korunması için acilen önlem alınması gerektiğini kaydeden Alkaya, “Sağlık çalışanları diyor ki; ‘COVID-19 şüphelisinin ateşini, nabzını, tansiyonunu ölçeriz. Damar yolunu açarız, röntgenli tomografisini veya MR’ını çekeriz. Gerekirse tahlil için kan alırız. Ameliyatlara girmek ya da gerektiğinde ambulanslara alıp hastaneye taşımak, asli görevlerimiz arasındadır. Görüldüğü gibi sağlık çalışanları ve aileleri olarak, doğrudan COVID-19 virüsü ile karşı karşıyayız. Korunma amacıyla bizlere verilen, koruyuculuğu yüzde 30 olan cerrahi maske ile eldivendir.’ Tedbir alınmazsa, bugün ülke genelinde 601 olan sağlık çalışanı vaka sayısı, önümüzdeki günlerde hızla artacaktır. Bu nedenle sağlık çalışanlarını koruyabilmemiz için, tüm çalışanlara N95 maske (koruyuculuk oranı yüzde 97), önlük ve gözlük derhal verilmelidir. İleriki aşamada da tulum ve siperlik de hazır edilmelidir.” diye konuştu.

150 ÇALIŞAN KENARDA BEKLİYOR

Alkaya, “Sağlık çalışanları arasındaki ayrımcılık da devam etmektedir. Hastanelerimizdeki hemşire, sağlık memuru ve doktor sayılarımız eksik olup, sağlık çalışanları 8 saatten fazla çalışmaya zorlanmaktadırlar. Uzun çalışma süreleri yorgunluk ve dikkatsizlik oluşturmakta, iğne batması ve aşırı virüs birikmesi nedeniyle sağlıkları tehlikeye girmektedir. Daha önceden siyasi torpiller nedeniyle Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen ve toplam sayıları yaklaşık 100-150 kadar olan sağlık personeli, adeta boşta bekletilmektedir. Bu personel, asli işinin dışında Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmaktadırlar. Bu nedenle eksik personel ihtiyacını gidermek için, Sağlık İl Müdürlüğü’nde boşta bulunan personel destek amacıyla derhal ilgili alanlara gönderilmelidir.” dedi.

ÇALIŞANLAR ARASI AYIRIM YAPILAMAZ!

Sağlık personeline verilen ikramiyeden alt kademede çalışanların da faydalanması gerektiğini belirten Alkaya, “Sağlık çalışanları arasında; idari, yardımcı personel ile temizlik, güvenlik ve sekreterlik hizmetleri gibi sürekli işçi statüsündeki personeller iyileştirme ikramiyelerinden faydalanamamaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce risk altında olan bu personellerimiz de iyileştirme ikramiyesinden faydalandırılarak bu ayrımcılığın giderilmesi gerekmektedir. Öte yandan özel hastaneler de ‘Pandemi Hastanesi’ olarak ilan edilmiş olup, özel hastaneler bu çalışmalarına karşılık hangi alanlarda ücret alacağını bilmemektedirler. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı özel hastanelerle bir anlaşmaya gidip, bu konuya açıklık getirmelidir. Diğer yandan sağlık personelinin ‘Taşıyıcı’ olarak virüsü evlerine götürmemesi için, bazı pansiyonlar sağlık personeline tahsis edilmiştir. Bu doğrudur… Süleymanpaşa ilçe merkezinde de Sosyal Bilimler Lisesi’nin pansiyonu, sağlık personeline tahsis edilmiştir. Bu pansiyonlarda kalan sağlık çalışanlarının servis ve yemek hizmetleri de çözülmelidir.  İYİ Parti Meclis Üyeleri’nin de TBMM’ye sunduğu Koronavirüs nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarının şehit sayılması, geriye kalan aile bireylerine devlet tarafından daha çok sahip çıkılacağı anlamına gelmekte olup, sağlık çalışanlarını ve ailelerini bir nebze de olsa teselli etmektedir.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1191 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu