Çevre Dostu Okullara, 3 Boyutlu Yazıcı Armağan Edildi
reklam
12 Kasım 2020
Çevre Dostu Okullara, 3 Boyutlu Yazıcı Armağan Edildi

Çevre Dostu Okullara, 3 Boyutlu Yazıcı Armağan Edildi

Çorlu Belediyesi, geri dönüşüme katkıda bulunan çevre dostu okullara destek olmaya devam ediyor. Düzenlenen yarışmalar sonucunda 1’incilik kürsüsüne çıkan Vehbi Günaştı İlkokulu ve Vali Şenol Engin İlkokulu’na, 3 boyutlu yazıcılar teslim edildi.

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi’nin Şubat Ayı Toplantısı’nda aldığı karar doğrultusunda düzenlenen Okullar Arası Mavi Kapak Toplama Yarışması’nda, 1’incilik kürsüsünde Vehbi Günaştı İlkokulu yer aldı. Şubat ayından bu yana en çok mavi kapağı toplayan Vehbi Günaştı İlkokulu’nu ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, yarışmanın ödülü olan 3 boyutlu yazıcıyı Okul Müdürü Birol Tilki’ye teslim etti.

DUYARLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORUZ

Geri dönüşümü destekleyen bir diğer yarışma, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenledi. Düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nın kazananı ise Vali Şenol Engin İlkokulu oldu. Vehbi Günaştı İlkokulu’nun ardından Vali Şenol Engin İlkokulu’nu da ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, yarışmanın ödülü olan 3 boyutlu yazıcıyı Okul Müdürü Zehra Sezgin’e teslim etti. Başkan Sarıkurt, “Bilinçli ve çevreye duyarlı çocuklar yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Okulumuzun öğrencilerini, onlara bilinçli tüketici olmayı öğreten ailelerini ve siz eğitimcilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Okulların ardından Alipaşa Muhtarlığı’na da bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Sarıkurt, en çok mavi kapağı toplayan mahalle sakinlerini ve Muhtar Yılmaz Şenol’u tebrik etti. Çorlu halkının geri dönüşüm konusunda önemli bir adım attığını belirten Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak kentimizde geri dönüşümü destekliyor ve bu konuda pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Hem bu şehrin yöneticileri olarak bizler hem de Çocuk Meclisi’mizin kıymetli meclis üyeleri, kentimizi atıklardan korumak ve geri dönüşüme katkıda bulunmak için güzel bir projeye imza attık. Çocuk Meclisi’mizin şubat ayındaki toplantısında en çok mavi kapak toplayan okula 3 boyutlu yazıcı hediye etme kararı alındı. Çorlu Belediyesi olarak bizler de çocuklarımızın almış olduğu bu kararı destekledik ve kazanan okula 3 boyutlu yazıcıyı bugün teslim ettik. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü’müz tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nın kazananı olan okulumuza da aynı hediyeyi verdik. Böylesine güzel projelere her zaman destek olmaya ve kentimizde yaşayan çocuklarımızın eğitim yaşamını iyileştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 
Editör : Tuğberk Erdem
34819 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu