Büyükşehir Belediyesi, Hasat Coşkusuna Ortak Oldu
reklam
12 Temmuz 2021
Büyükşehir Belediyesi, Hasat Coşkusuna Ortak Oldu

Büyükşehir Belediyesi, Hasat Coşkusuna Ortak Oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılından bu yana gerçekleştirilen ve düzenlenen etkinlik programlarıyla geleneksel hale getirilen Hasat Bayramı’nın 5’incisi, Muratlı ilçesinin Kırkkepenekli Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Hasat bereketinin getirdiği mutluluğu paylaşmak ve bu coşkuyu kırsal mahallelere yaymak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Hasat Bayramı’nın 5’incisi, Muratlı ilçesinin Kırkkepenekli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 5’inci Hasat Bayramı’nda; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kırkkepenekli Mahalle Muhtarı Murat Olcar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, davetliler ve mahalle sakinleri hazır bulundu.

PROTOKOL KONUŞMALARI, BİRBİRİNİ TAKİP ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Muratlı Belediyesi ve Muratlı Ziraat Odası’nın da katkı verdiği 5’inci Hasat Bayramı’nın açılış konuşmasını, Kırkkepenekli Mahalle Muhtarı Murat Olcar yaptı. Çiftçilere verdiği destek dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür eden Olcar, hasat döneminin bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Kırkkepenekli Mahalle Muhtarı Murat Olcar’ın ardından kürsüye gelen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, hasat bayramının hayırlı olması temennisinde bulundu.

5’inci Hasat Bayramı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ise çiftçilere ve üreticilere verdiği desteklerden ve hasat şenliğini Muratlı’nın Kırkkepenekli Mahallesi’nde düzenlenmesinden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

KIRSAL KALKINMADA, ÖNEMLİ ROL OYNADIK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hasat bereketinin getirdiği mutluluğu paylaşmak ve kırsal mahallelere yaymak amacıyla Hasat Bayramı etkinliklerini başlattıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Süleymanpaşa İnecik, Muratlı Yeşilsırt, Ergene Yulaflı ve Çorlu Seymen mahallelerimizin ardından 5’inci Hasat Bayramı’mızı, Muratlı’nın Kırkkepenekli Mahallesi’nde gerçekleştiriyoruz. Ekmeğini topraktan çıkaran değerli çiftçilerimiz, her türlü takdiri hak ediyor. Küresel salgının hayatın her alanını olumsuz etkilediği bir dönemde sizler boş durmadınız ve tüm zorluklara rağmen üretim faaliyetlerine devam ettiniz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. 5 ana vizyonu arasında tarım ve hayvancılıkta yer alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin en önde gelen büyükşehirleri arasında yer alıyor. Geride bıraktığımız süreçte, tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi projeleri hayata geçirdik. İl genelinde çok geniş çaplı, tam anlamıyla bir mera ıslahı gerçekleştirdik. 126 mahallemizde, 113 bin dekar (il merasının yüzde 35’i) meramıza gübre attık. Suvat, gölgelik, his göleti yaptık ve eğitim çalışmaları düzenledik. Hayvancılığa kaba yem anlamında, Macar fiği ve yem bezelyesi tohumu dağıtarak destek olduk. Türkiye’de yem fabrikası işleten tek büyükşehir belediyesiyiz. İl genelinde, 22 bin arı kovanı dağıttık. Yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz tarımsal projelerle, kırsal kalkınmada önemli rol oynadık. Bundan sonraki süreçte de tarım alanında çok daha ciddi yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu hizmet ve yatırımlar, tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Hasat Bayramı’nı kutluyor, hayırlı ve bereketli bir hasat dönemi olmasını diliyorum.” dedi.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞANDI

5’inci Hasat Bayramı, konuşmaların ardından hasat uygulaması ile devam etti. Başkan Kadir Albayrak da çiftçilerin hasadına katılarak, hasat coşkusuna ortak oldu. Hasat şenlikleri kapsamında hediye çekilişi yapıldı. Grup Modülasyon tarafından mini bir konserin de verildiği şenlikte, Muratlı halkı birbirinden güzel şarkılar eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı.

Editör : Tuğberk Erdem
928 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu