Anadolu'dan Gelen Yükler; Macaristan’a, Demiryoluyla Taşınacak
reklam
14 Kasım 2021
Anadolu'dan Gelen Yükler; Macaristan’a, Demiryoluyla Taşınacak

Anadolu'dan Gelen Yükler; Macaristan’a, Demiryoluyla Taşınacak

2020 yılı Kasım ayı içerisinde Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan Bulgaristan’a ilk ihracat yükünü gönderen MEDLOG, şimdi de Anadolu’dan gelen yükleri Tekirdağ’da birleştirerek, Macaristan’ın Tisza Nehri kıyısındaki Szolnok kentine demiryolu ile taşıyacak.

Taşımacılıkta gerçekleştirdiği atılımlar ile hızlı ve çevreci yollar açan MEDLOG Lojistik, demiryolu taşımalarını Orta Avrupa içlerine kadar ilerletti. 2020 yılının Kasım ayı içerisinde Tekirdağ Tren İstasyonu’ndan Bulgaristan’a ilk ihracat yükünü gönderen MEDLOG Lojistik, şimdi de Anadolu’dan gelen yükleri Tekirdağ’da birleştirerek, ihracat işlemlerinin tamamlanmasının ardından Macaristan’a ulaştıracak. Büyük Macar Ovası’nın merkezinde ve Tisza Nehri kıyısında yer alan Szolnok kentine gönderilecek olan yükler, oradan da Avrupa’nın dört bir yanına dağıtılacak.

ANADOLU-TEKİRDAĞ-AVRUPA HATTI

MEDLOG Lojistik’in Macaristan’a gidecek yük treni için, Tekirdağ Garı’nda tören düzenlendi. Firma yetkililerinin katıldığı törenle ilk tren yola çıktı. Türkiye’de en fazla kombine taşımacılık yapan, Marmaray’dan ilk yurtiçi yük treninin geçişi, ilk Avrupa ihracat yükü ve ilk demiryolu ile Avrupa’ya transit yük gönderimi gibi demiryollarında birçok ilki gerçekleştiren MEDLOG Lojistik, tren yüklerinin teslimini Avrupa içlerine doğru genişletti. MSC Gemi Acenteliği, MEDLOG Lojistik ve Everest Denizcilik’in organizasyonuyla 20 adet 40’ High Cube konteyner yükü, Tekirdağ’a doğru yola çıktı.

20 TRENLE 500 KONTEYNER TAŞINACAK

Tekirdağ Tren İstasyonu’nun MEDLOG Lojistik tarafından yapılan yatırım sonrasında aktif olarak kullanılmasıyla birlikte buradan çıkan yükler Macaristan’ın Szolnok kentine 23 Ağustos Pazartesi günü aktarmasız olarak ulaştı. İlk ve son taşıması yine MEDLOG Lojistik tarafından yapılan organizasyonda yükler kapıdan kapıya olarak teslim edilmiş oldu. Aynı taşıma yöntemi ile devam edecek yüklemelerde 20 tren ile 500’ün üzerinde konteyner sevkiyatı gerçekleştirilecek.

PANDEMİYLE BİRLİKTE DEMİRYOLUNA OLAN İLGİ ARTTI

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 2020 yılında tercih edilen ve “Temassız Ticaret” faaliyetlerine olanak sağlayan demiryolu yük taşımacılığının payı gözle görülür artış gösterdi. Çevreci, hızlı ve ekonomik avantajları da demiryollarının tercih edilmesinde etken oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
847 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu