Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık
reklam
12 Aralık 2021
Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık

Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98’inci yıl dönümü kutlamaları, Çorlu Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma programıyla başladı. Cumhuriyet coşkusu, ertesi gün gerçekleştirilen resmigeçit töreni ve saat 19.30’da düzenlenen yürüyüş ile zirve yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, Adalet ve Kalıkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ANITA ÇELENKLER SUNULDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da düzenlenen çelenk sunma programı, saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başladı. Akabinde, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

COŞKUYLA KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Düzenlenen tören programının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Cumhuriyet’imizin 98’inci yıl dönümü sebebi ile düzenlenen kutlama programına, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak başladık. Yarın sabah Çorlu Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilecek olan tebrigat töreni ve Omurtak Caddesi’nde düzenlenecek olan resmigeçit töreniyle de Cumhuriyet’imizi coşku ile kutlamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyet’imizi kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

MİLLİ EGEMENLİĞİN TECELLİ ETTİĞİ GÜN

Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı konuşmada “29 Ekim 1923, bağımsızlık savaşımızın sonrasında milli egemenliğin tecelli ettiği gündür. Cumhuriyet’imizin 98’inci yıl dönümünü etkinliklerini, coşkulu bir kalabalık eşliğinde kutluyoruz. Bu ülkede, hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamıza vesile olan Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarını, rahmet ve minnetle anıyoruz. İnşallah, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz konserde de vatandaşlarımızla bir araya gelerek, büyük bir coşku içerisinde sürdürdüğümüz kutlamalara devam edeceğiz.” diye konuştu.

EN KAPSAMLI ÇAĞDAŞLAŞMA HAREKETİ

29 Ekim 2021 Cuma sabahı Omurtak Caddesi üzerindeki tören alanında gerçekleştirilen resmigeçit töreni; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un, halkı selamlamaları ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaları ile başladı. Saygı duruşuna müteakiben 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı’mızın ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, günün anlam ve önemini ilişkin konuşmasını yaptı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Cumhuriyet’imizin ilanının 98’inci yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük bir özveriyle başlattığı milli mücadele, Türk milletinin inanç ve azmi ile başarıyla sonuçlanmış, 29 Ekim 1923’te Atatürk’ün, ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.’ sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş ve bizlere bırakılmış en büyük miras haline gelmiştir. Cumhuriyet bizler için sadece bir yönetim şekli değil, tarihimizin en büyük, en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olmuştur.” dedi.

CUMHURİYET, ULU BİR ÇINARDIR

Yaptığı konuşmayı sürdüren Kaymakam Sarılı, “Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları ile Cumhuriyet’in getirdiği yenilikler bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin temellerini atarak azmin, birlik ve beraberliğin ayrıca ulusal egemenliğin sembolü olmuş ve bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ufkunu genişleterek ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza dinamizm kazandırmıştır. Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun olan Cumhuriyet; umudun, yarınların, şanlı Türk milletinin var oluş mücadelesinin adıdır, erdemdir Cumhuriyet. Bu topraklarda aydınlanmadır. 98 yıl önce bugün yakılan egemenlik meşalesidir. Yüksek ahlaki değerleri temel alan, faziletli insanlar yetiştiren, Türk milletini istikbal ışığında hızla ilerleten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş bir yönetim şeklidir. İnsanca yaşamanın, her kültürden insanın yan yana, milli birlik ve beraberlik ilkesiyle ‘Biz’ olmuş, kendi kaderlerini tayin eden milyonlarca insanın dallarında hür bir şekilde yeşerdiği, geliştiği ulu bir çınardır Cumhuriyet.” ifadelerini kullandı.

BİRLİK, BERABERLİK ve KARDEŞLİK

Sarılı, “Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bugün bizler gururla, rengini şehitlerimizin kanından alan, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan al bayrağımızın altında, bu kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada ve bu zorlu günlerde var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu, birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz, gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini; birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin 98’inci kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tevfik Algan ve Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt hediye takdim etti. Programın sonunda Çorlu’daki okullar sırayla geçit töreni gerçekleştirdi. Ardından askeri birliklerin ve askeri araçların geçişi izledi. Askeri birliklerin geçişi Çorlulu vatandaşlardan büyük alkış aldı. Askeri birliklerden sonra bisiklet ve motorlu araçların geçişi yapıldı. Geçiş töreniyle birlikte Cumhuriyet Bayramı Tören Programı sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
817 Okunma
Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık
Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık
Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık
Cumhuriyet’imizin, 98’inci Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu