TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!
reklam
22 Nisan 2023
TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!

TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!

Geçtiğimiz yıllarda Çorlu Belediyesi Meclis Üyeliği ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevlerinde bulunan, aynı zamanda da “Annelerden Trakya Lezzetleri” adlı kitabın yazarı olan Şefika Koca, Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan 28’inci Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Şefika Koca, “Ramazanın ilk günü olması vesilesiyle mübarek Ramazan ayının tüm İslam Âlemi’ne hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca kalbimiz ve ruhumuz, deprem bölgesinde… Vefat eden vatandaşlarımızın, mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. En kısa sürede inşallah yaralarımız sarılır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 09 Eylül 1923’te kurduğu yüzyıllık bir siyasi parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir kadın neferi olmaktan, mutlu ve gururluyum. Atatürk İlke ve İnkılâpları ile doğdum, büyüdüm. Çocuklarımı da Kemalizm İlke ve Devrimleri ile büyüttüm. Atadan, dededen böyle gördük. Ölene kadar da Atatürk Devrim ve İlkeleri’ni savunacağım. Yurtta ve dünyada barış, insan hak ve özgürlükleri, yaşam hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, kadın-erkek eşitliği sağlanmadan, kalkınmış modern bir Türkiye olamaz.” dedi.

YORULMAK YOK, VAZGEÇMEK YOK!

Milletvekili Aday Adayı Şefika Koca, “TBMM’de, kadınlara eşit temsil hakkı istiyorum. Adalet ve demokrasinin yeniden gelişmesi ve güven duyulan şeffaf bir yönetime ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz, umudumuzun ve gülüşümüzün çalındığı şu kara günlerde; ‘Yaşamaktan zerre kadar zevk almıyorum!’ diyerek intihar eden, ülkemizde kendilerine bir gelecek göremeyerek başka ülkelere giden gençlerimiz için; ekonomik krizden dağılan ailelerimiz için; ‘Sokağa çıkarken ne giyeceğim! Nasıl eve döneceğim!’ diye ölüm korkusu içinde yaşayan, ötekileştirilen, ikinci sınıf muamelesi gören kadınlarımız için; çökme durumuna gelen eğitim sistemimizin düzelmesi için; verimli topraklarımızın ekimini yapamayan, gelirinden çok daha fazla gideri olan çiftçilerimiz için; zehirlenen topraklarımız, suyumuz ve havamız için; engelli vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için; emeklilerimizin yaşlılığında huzur içinde yaşayabilmeleri için; 6 yaşında evlendirilen kız çocuğu için önceliğimiz insandır, demokrasidir, insan haklarıdır. Elbette kötü zamanların bir sonu olacak, elbette güneş 15 Mayıs’ta bir başka doğacak, elbette yeniden filizlenip yeşereceğiz. Yılmak yok, yorulmak yok, vazgeçmek yok!” diye konuştu.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

Aday Adayı Koca, “Ben her zaman hak ve haklıdan yana oldum. Bu yüzden çok çalıştım ve çalışacağım. Tekirdağ’ın ilçelerini ziyaret ettim. Halkımızın isteklerini, taleplerini not ettim. Ne gibi hizmetlerde bulunacağımın fizibilitesini çok iyi yaptım. 279 bin nüfuslu Çorlu’muza, 1 milyon 250 bin nüfuslu Tekirdağ’ımıza hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Bu yüzden de halkımıza en iyi, en kaliteli, en liyakatlı hizmeti verebilmek için, siyasi nezaket çerçevesinde birleşe, birleşe kazanacağız. Kadın, tüm güzelliklerin anasıdır. Yeter ki hayal edebilsin! Sözlerime, 13’üncü Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile bitirmek istiyorum: ‘Ahlak kazanacak, vicdan kazanacak, millet kazanacak, demokrasi kazanacak, Cumhuriyet kazanacak. Geliyor gelmekte olan…’ Çağdaş Türkiye için değişimin şart olduğunu söyleyerek, tüm kadınlarımızı temsil amacıyla çıktığım bu yolda 28’inci Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığımı açıklıyorum. Biz kadınlara seçme seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kadınlarımız adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Çorlu’muza, Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde düzenlenen basın toplantısında; Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Gençlik Kolları Başkanı Galip Rehkan, Koca Ailesi’nin sevenleri ve partililer hazır bulundular.
Editör : Tuğberk Erdem
414 Okunma
TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!
TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!
TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!
TBMM'de, Kadınlar İçin Eşit Temsil Hakkı İstiyorum!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu