Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
reklam
22 Nisan 2023
Hülya Perin:

Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"

Geçmiş dönemde Çorlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin Meriç, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması planlanan Milletvekili Genel Seçimleri’nde Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin Meriç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Aday adaylığı açıklamasını CHP Çorlu İlçe Örgütü önünde düzenlenen toplantı ile açıklayan Hülya Perin Meriç’i; CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve partililer de yalnız bırakmadı.

CHP Çorlu İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Galip Rehkan’ın yaptığı sunum ve CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Hülya Perin Meriç, “Ben bu bölgenin topraklarında doğdum. Büyükannem ve büyükbabam Batı Trakya Gümülcine göçmenidir. Bereketini de iyi bilirim bu toprakların, acılarını da, göçmenlikten gelen hikâyelerini de… İlk, orta ve lise eğitimimden sonra Dumlupınar Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans mezunuyum. Sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Küreselleşme ve Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisansımı yaptım. Girişimcilik hikâyeme ise kendi işimi kurarak başladım ve 15 yıldır istikrarlı bir şekilde eğitim sektöründe hizmet vermekteyim. İş kadını kimliğimle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu’nun Başkan Yardımcılığı görevini 3 yıl, Tekirdağ’ı temsil eden ilk kadın genç girişimci başkanlık görevini ise 6 yıl boyunca yaptım. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitesinde ve meslek komite başkanlığında toplam 13 yıl görev yaptım. Halen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğim ve Meclis Başkan Yardımcılığı görevlerim de devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bana verdiği yetki ile 2014- 2019 yılları arasında Çorlu Belediyesi Meclis Üyeliği görevini ve 2018-2019 yıllarında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesinde serbest öğretim elemanı olarak dersler verdim. 2021 yılından itibaren Çorlu Kent Konseyi Başkanı olarak kentin ortak akılla yönetilmesi adına, sivil toplum paydaşları ile birlikte sürdürülebilir kalkınma, kentli hakları kapsamında birçok projeyi ekibimle birlikte yürütmeye devam ediyorum. Aynı zamanda Türkiye Kent Konseyi Platformu yönetimindeki görevime de devam etmekteyim.” dedi.

Milletvekili Aday Adayı Hülya Perin Meriç, “Tarlada, bağda, bahçede, çarşıda, pazarda, işyerinde, evinde, fabrikada mücadele eden; çiftçimize, köylümüze, esnafımıza, işçimize, memurumuza, emeklimize, iş insanlarımıza, gençlerimize, işsizimize, engellilerimize ‘Artık yalnız değilsiniz!’ demek için buradayım… Gerek bölgemde, gerek ülkemde en küçüğünden en büyüğüne kadar halk yoksullaşırken; eğitim sorunları, işsizlik, liyakatsizlik, hukuksuzluk had safhada iken ve çocuklarımız, gençlerimiz yarınlarına umutla bakamazken, ben huzurla köşemde oturamazdım. Çevre kirliliği bu bölgenin en büyük sorunu olmuşken; havamız, toprağımız, suyumuz, insanımız ve sağlığımız her gün zehirlenirken; daha fazla sessiz kalamazdım. O yüzden bugün buradayım. Her bir vatandaşımızın daha huzurlu, güvenli ve refah içinde yaşayabileceği bir Türkiye için Cumhuriyete olan inancımla, bilgimle, tecrübemle, çalışkanlığımla, pes etmeyi sevmeyen kararlılığımla, dürüstlüğümle Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolunda ilerlemek için, çağdaş bir Türkiye mücadelesi vermek için buradayım. Hak, hukuk, adalet kavramlarının içinin boşaltılmadığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, düşüncelere kelepçe vurulmadığı, insan onuruna yakışan bir Türkiye özlemiyle bugün buradayım ve Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı’mı duyurmak için huzurlarınızdayım.” diye konuştu.

Aday Adayı Hülya Perin Meriç, konuşmasının son bölümünde, “Tekirdağ’ımız ve ülkemiz için benimle aynı kaygıları taşıyan siz değerli dava arkadaşlarım… Gün, kişisel hesapların günü değil. Gün, yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün, layık olmadıklarımıza ‘Dur’ demek için ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmak için bir olma, birlik olma günü. Bu süreçte bölünmeden tek yürek olup, seçim gününe kadar Tekirdağ’ımızda çalınmadık kapı bırakmayacağız, ülkemizin daha da fazla karanlığa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.  Cümlelerime son verirken bugün burada olmamda emeği geçen, bana güvenen, inanan, burada olma onurunu veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Varlığınız çok değerli, varlığınız çok kıymetli, iyi ki varsınız… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarken, partimiz için elini taşın altına koyan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı olan tüm arkadaşlarıma çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Unutmayınız ki ‘Bu vatan kendisine sevdayla bağlı olanların ellerinde yükselecektir.’ Yolumuz açık olsun. Başaracağız, başaracağız, hep birlikte başaracağız…” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
468 Okunma
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
Hülya Perin: "Gün; Bir Olma, Birlik Olma Günü!"
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu