14 Mayıs Seçimleri’nin Ardından Prangalar Kırılacak!
reklam
26 Nisan 2023
14 Mayıs Seçimleri’nin Ardından Prangalar Kırılacak!

14 Mayıs Seçimleri’nin Ardından Prangalar Kırılacak!

TBMM’nin açılışının 103’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen etkinliklere katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, geleceğimizin teminatı yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

MAHALLE ÇOCUKLARIYLA SOKAĞA ÇIKTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programına katılan CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ülkem Uruk, akabinde Çorlu’nun Silahtarağa Mahallesi’nde yaşayan ve 23 Nisan’ı evlerinde geçiren çocuklarla birlikte sokağa çıktı.

14 MAYIS SEÇİMLERİ’NDE, PRANGALAR KIRILACAK!

Oldukça renkli anların yaşandığı etkinlik sonrasında basın mensuplarına hitaben kısa bir açıklamada bulunan Uruk; Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu “Demokrasi” düşünün, tam 103 yıl önce, hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçeğe dönüştüğünü vurguladı. Milletin vekâletini taşıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevinin; demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Uruk, “Bugün; yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 103 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 14 Mayıs Seçimleri’nin ardından elde edeceğimiz zaferle, 29 Ekim 2023’de kutlayacağımız Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında, yeniden demokrasinin timsali olacaktır.” dedi.

SİZLER, BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEKSİNİZ

Uruk, “Sevgili çocuklar… Sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Bu nedenle 103 yıl önce neler yaşandığını ve Ulu Önder Atatürk’ün neden ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığını iyi öğrenmelisiniz. Güzel Cumhuriyet’imizin temel ilkesi; ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesidir. Bu aynı zamanda sizlere ‘Bağımsızlık ve Adalet’ üzerine inşa edilmiş bir mirasın da temelidir. Bu mirası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Muasır medeniyetler seviyesi’ ve onun da ilerisine taşıyacak olan sizlersiniz.” diye konuştu.

DAHA İYİ BİR GELECEK BIRAKMA ÇABASINDAYIZ

Cumhuriyeti yüceltecek, demokrasiyi güçlendirecek çocuklara daha iyi bir gelecek bırakma çabası ve azmi içerisinde olduklarını belirten CHP Milletvekili Adayı Uruk, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclis’imizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadele’ye emeği geçmiş olan herkesi, rahmet ve minnetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
356 Okunma
14 Mayıs Seçimleri’nin Ardından Prangalar Kırılacak!
14 Mayıs Seçimleri’nin Ardından Prangalar Kırılacak!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu