Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
reklam
12 Mayıs 2023
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı

Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı

27 Mart 2023 tarihinde üretime başlayan Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Fabrikası, 3 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen törenle hizmete girdi. 19 bin adet üretim kapasitesine ulaşılan fabrikada hazırlanan 220 gram ekmek, 3TL’den satışa sunuluyor.

Üretimine yaklaşık bir ay önce başlayan Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, düzenlenen törenle resmen açıldı. Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan açılış töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; sözlerine, Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yatırım sürecine emek koyan ve açılış dolayısıyla düzenlenen törene katılan isimlere teşekkür ederek başladı. Temel hedeflerinin, ‘geçim darlığı ve ekonomik sıkıntı çeken vatandaşları, sağlıklı ve ucuz ekmekle buluşturmak’ olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burada temel hedefimiz; geçim darlığı ve bu ekonomik kriz eşiğinde yaşamak zorunda bırakılan hemşerilerimizin ekonomilerine katkı sağlayarak, onları ucuz ekmeğe ve aynı zamanda sağlıklı ekmeğe kavuşturmak. Bu hedefle 220 gram ekmek, 3 TL’den satışa sunuldu. Aynı zamanda daha uzun ömrü ve damak tadı ile de iddialı bir şekilde satışa sunuldu.” dedi.

HEDEF, GÜNLÜK 45 BİN ADET ÜRETİM

Akay, “Yeni kurulan işletmemiz, Ramazan ayı başında üretime başladı. Halkımıza vermiş olduğumuz sözü tutarak, Ramazan ayında pide satışını da gerçekleştirdik. Tabi ki zaman zaman yeni başlayan her işletme gibi aksamalar yaşadık ve yaşıyoruz. Ancak her şeye rağmen belirli bir istikrar ile başladığımız günden itibaren, üretimdeki emekçi arkadaşlarımızın da desteği ile bugün için 9 satış noktasında, günlük yaklaşık 15 bin, zaman zaman 19 bin ekmek üretim hedefine ulaştık. 2 bin 400 metrekare kapalı alan içerisinde üretim yapıyoruz. İlave makine yatırımı yapacak büyüklükte bir alana sahibiz. Şu anda bugünkü makine ve teçhizatla yeni makine yatırımı yapmadan, vardiya arttırarak 90-100 bin bandında üretim yapabilecek durumdayız. Fakat bizim hedefimiz; Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. ile tüm mahallelerde, 14-15 satış noktasında ve günlük 40-45 bin ekmek üretimi ile hemşerilerimize hizmet etmektir.” diye konuştu.

PROTESTO AÇIKLAMASINA, GÖZDAĞI VERDİ

Halk Ekmek Fabrikası’nı kurarken hiçbir iş kolunu hedef almadıklarının altını çizen Akay, “Şunu hatırlatayım! Bu işe başlarken, hiçbir iş kolunu hedef alarak yola çıkmadık. Çıkmamız da mümkün değil. Sosyal belediyeciliği merkeze alan, insan odaklı belediyecilik ve siyaset anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz. Bugün basından, üzülerek okuduğum kadarıyla, bazı fırıncı arkadaşlarımız açıklama yapmışlar. Dertleri varsa, konuşmak istiyorlarsa, Halk Ekmek A.Ş. Yöneticisi arkadaşlarımız burada, tabi ki görüşebilirler. Ancak demişler ki ‘Halk Ekmek Fabrikasını ve Vahap Akay’ı protesto etmek için, Pazar günleri ekmek üretmeyeceğiz.’ Hemşerilerim hiç merak etmesin! Çerkezköy Halk Ekmek onların malıdır ve biz vatandaşımızı ekmeksiz bırakmayız. Gerekiyorsa Pazar günleri de ekmek çıkarır, vatandaşımızın hizmetine sunarız.” dedi.

EKONOMİK KRİZİN ARDINDAN PANDEMİ PATLADI

Akay, “Çerkezköy için yaptıklarımızı; binlerce metrekare yeni park alanlarını, yeni yaşam alanlarını, kütüphanemizi, eğitim çalışmalarımızı, yeni futbol sahamızı, spor yatırımlarımızı detaylandırarak zamanınızı almayacağım. Ancak bugün Sayın Genel Başkan Yardımcımız buradayken, hazır eliniz değmişken bugünlerde temel atma seviyesine geldiğimiz hem Kızılpınar Düğün Salonu ve hem de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Düğün Salonlarımızın da temelleri atılıyor ve çalışmaları başlıyor. Bu iki yatırımın da iki mahallemize ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy’de, 9’uncu hizmet yılımızı tamamladık. Açılış ve temel atma törenleri çok fazla yapmadık. Ancak zaman zaman, özellikle siyasetin kızıştığı bugünlerde, duygularımızı paylaşmak adına yaşadığımız sıkıntılara, zaman zaman üzerimize gelen siyasi eleştirilere de cevap vermemize vesile bir gün bugün. 2014’den bugüne hizmetle geçen 9 yılımızda, hemşerilerimiz ile her yerde her alanda buluşan, yan yana gelen, hüznü paylaşan, mutluluğu ve zor anları paylaşan, zaman zaman kızsalar da ama asla küsmeyen, yapılan işleri görerek anlayışla karşılayan ve bu zor zamanlarda birbirlerine sabır gösteren bir yönetim anlayışı ile vatandaşlarımızla bir ve beraber olduk. Bunları neden anlatıyorum. Çok zor şartlarda bir hizmet dönemi yaşıyoruz. 2018 Genel Seçimi sonrası başlayan ekonomik krizin etkilerini gösterdiği 2019 yılında, göreve yeniden başladık. Hemen ardından 2020 Mart ayında başlayan ve 2021 Temmuz ayına kadar etkisini gösteren, işleri askıya aldığımız, maske üreterek kapı kapı maske dağıtımı yaptığımız pandemi dönemini yaşadık.” diye konuştu.

AZİM ve KARARLILIĞIMIZ HİÇ BİTMEDİ

Ardından 2021 yılı Eylül ayında tekrar başlayan ve etkisi, tesiri her geçen gün artarak bugünlere kadar gelen yeni bir ekonomik kriz döneminin yaşandığını ifade eden Akay, “Bu zor şartların içinde iş yapma arzumuz, azim ve kararlığımız hiç bitmedi. Çok zor ve zahmetli işlerin içerisine girdik. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak ile birlikte çok zor ve zahmetli bir alt yapı hamlesi yapıldı. Özellikle Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ne ilave olarak Çerkezköy’ün yeni Cumhuriyet Meydanı kazandırmak, bu kente yakışır, yaraşır alt yapı ve aynı zamanda üst yapı projelerine girdik. Cumhuriyet Meydanı’mız bitti, Atatürk Caddesi bitti diyebiliriz. Öztrak Caddesi’nden 60 gün içerisinde çıkarak, her türlü zorluğa rağmen bu önemli projeyi Çerkezköy Belediyesi sahaya girdiği Ağustos 2021 tarihinden 22 ay sonra tamamlamış olacak.” dedi.

SİYASET BEZİRGÂNLARI ÇIKTI

Akay, “Bu süreçlerde neler yaşadık? İşe başladık betonun metreküp fiyatı 220 TL idi. Şu anda betonun metreküp fiyatı 2 bin TL’yi geçti. Metreküpü iki kat, üç kat değil neredeyse 10 kat arttı. Yani yanına bir sıfır ilave ettik. Müteahhitler işleri bırakmak zorunda kaldı. Her yıl bir defa açıklanan bayındırlık pozları, sanıyorum tarihinde ilk defa 2022 yılında 3 defa yenilendi. İhaleler, alıcı bulamadı. Bu kaos dönemlerinde 3 km uzunluğunda Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde, tam 32 km alt yapı borusu döşendi. Tekrar söylüyorum 3 km’ye 32 km boru döşendi. İşte o zor günlerde birileri bunlar üzerinden siyaset yapmaya çalışırken yukarıda anlattığım gönül köprüleri kurduğumuz vatandaşlarımız bu zor günlerde, bu zahmetli günlerde kızdılar. Ancak sabrettiler ve çekilen zahmetlerin hakkını verdiler. Bu zor ve zahmetli günlerde, siyaset yapmaya çalışan siyaset bezirgânları vardı. Onların hepsine cevapları ortaya çıkan yeni güzellikler ile verdik.” diye konuştu.

CAMİ YIKIYORUZ MUAMELESİ YAPTILAR!

Bugün her kesim tarafından takdir edilen yeni Cumhuriyet Meydanı’nı Osmanlı Camii ile buluşturduklarını ifade eden Akay, “Çalışmalar yapılırken bir gece yarısı saat 01.30’da AK Parti İlçe Başkanı Osmanlı Camii’sinin bahçe duvarları yıkılırken çalışma alanına gelerek canlı yayınlarda bize ‘Cami yıkıyoruz’ muamelesi yapmaya çalıştı. Yetmedi Müftülüğü ve cami çalışanlarını ‘Sizi cami cemaatinin önüne atıyorum!’ diyerek siyaset yapmaya çalıştılar. Biz soğukkanlılığımızı koruyarak ne dedik; ‘Bu işler bittiğinde utanacaksınız!’ dedik. Sonunda Osmanlı Camii’nin heybetini ve güzelliğini, Cumhuriyet Meydanı ile buluşturduk. Yetmedi, çok kötü durumda olan tuvaletlerini yıktık, yeniledik ve hizmete açtık. O da yetmedi şimdi aydınlatma çalışmalarını başlatıyoruz ve camimizi ışıl ışıl yapacağız. Ve o gün bize cami yıkıyormuş muamelesi yapmaya çalışanları, Müftülüğümüzün ve camimizin kıymetli çalışanlarını ‘Cemaatin önüne atıyorum!’ diyenleri, sonra da hiç utanmadan çıkıp özür dahi dilemeyenleri milletin takdirine bırakacağız.” dedi.

YEPYENİ BAHARLARDA BULUŞMAK ÜZERE

Akay, sözlerini, “Biz bunlara alışkınız, anlatacak hikâyesi kalmayanların masalları bunlar! Pazar çantası el yakar olmuş, kıymanın kilosu 400 TL’ye dayanmış. Kurbanlık dana el yakar olmuş, fiyatı 120 bine dayanmış. Son bir ayda benim hemşerilerim Halk Ekmek Büfeleri önünde yağmurda kuyruk olmuş! Ne konuşacaksınız? Ancak bunları konuşursunuz? 2019 yılında, meydan meydan gezerek, bu seçimin beka sorunu olduğunu anlatmışlardı. İçimizdeki memleket sevgisini, bayrak sevgisini sorgulamışlar ve 2019 Yerel Seçimi için ‘Bu seçim, beka seçimi’ demişlerdi? Biz de meydan meydan gezdik. Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelerek buluştuğumuz hemşerilerimiz ile birlikte hep birlikte haykırdık. ‘Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir Belediye Başkanı’yız!’ diye haykırdık ve daha büyük adımlar ile yolumuza devam ettik. Bundan sonra da daha büyük adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Şimdi görüyorum, gözlemliyorum. Yine aynı masallar millete anlatılmaya çalışılıyor. Biz bunlara kanmadan, memleketimiz için, milletimiz için, Tekirdağ’ımız için daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, memleketimize, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’nın altında, bu güzel toprakların kurucusu, kurtarıcısı, Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze layık olmaya çalışarak, birliğimize ve beraberliğimize daha çok hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu güzel güne katılan, katkı veren Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak başta olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. Çerkezköy’ümüze, bölgemize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Aydınlık yarınlarda, yepyeni baharlarda buluşmak üzere sevgi ve saygılarımla herkesi selamlıyorum.” diyerek tamamladı.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ ve TESİS GEZİLDİ

Protokol konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin fabrikasının açılış kurdelesi kesilerek, tesis gezildi. Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP İl Başkanı Volkan Nallar, İlçe Belediye Başkanları, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Eskişehir Halk Ekmek Fabrika Müdürü Serap Güler Olgun, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Belediye meclis Üyelerimiz, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakına mensup partilerden Milletvekili Adayları, sivil toplum örgütü Başkanları ve temsilcileri, siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Yöneticileri, muhtarlarımız, Belediyemiz çalışanları ile vatandaşlar katıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
481 Okunma
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası Törenle Hizmete Açıldı
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu