Erasmus Kapsamında Gönderilen 122 Bin 577 Euro Nerede?
reklam
25 Ekim 2023
Erasmus Kapsamında Gönderilen 122 Bin 577 Euro Nerede?

Erasmus Kapsamında Gönderilen 122 Bin 577 Euro Nerede?

Erasmus kapsamında Letonya’ya giden Tekirdağlı öğrencilerin yaşadığı akıl almaz skandalı TBMM gündemine taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik bölümündeki 21 öğrenci, Erasmus Projesi ile Letonya’nın başkenti Riga’ya gönderilmiştir. AB’nin 21 öğrenci için gönderdiği 122 bin 577 Euro’nun (3,6 milyon TL), okul idaresi tarafından öğrencilere gönderilmediği ortaya çıkmıştır. Türk öğrenciler, Erasmus paralarını almadığı için çok zor duruma düşmüş ve Letonya’da işe girmek zorunda kalmıştır. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın bu konuda soruşturma açtığı öğrenilmiştir.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAMLIK, SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ!

Açıklamasının devamında Milletvekili Aygun, “Bu bağlamda;

1.Avrupa Birliği; Eğitim, Gençlik ve Spor alanında Öğrenci Değişim Projesi Erasmus’un Tekirdağ’daki 21 öğrencimiz için gönderdiği paralar nerededir?

2.AB Erasmus Programı tarafından; Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik bölümünde okuyan 18 yaş altı 19 öğrenciye iletilmesi şartıyla okullarına kişi başı 5 bin 735 Euro ve 18 yaş üstü 2 öğrencinin de banka hesabına 5 bin 856’şar Euro yatırılmıştır. Basında yansıyan haberlere göre, okul idaresi öğrencilere sözleşme imzalatmıştır. AB’nin gönderdiği toplam 122 bin 577 Euro (3,6 milyon TL) para, Letonya’daki öğrencilere gönderilmemiştir. Bu paranın, öğrencilerimize gönderilmesi için nasıl bir çalışma yapacaksınız?

3.Söz konusu okul idaresi için işlem yapacak mısınız? Okul müdürü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerini görevden alacak mısınız?

4.Letonya’da 4 ay boyunca çaresiz kalan öğrencilerin uğradığı mağduriyeti ivedilikle giderecek misiniz?

5.Okul yönetimi hakkında soruşturmaya izin vermeyen Süleymanpaşa Kaymakamlığı’na karşı Savcılık, üst mahkeme İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etmiştir. Mahkeme, bu iddiaların araştırılması için Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na, soruşturma izni vermiştir. Çocuklarımızın çıkarlarını koruyacak önlemler alacak mısınız?

6.AB’nin; Erasmus Programı’na ilişkin okul yönetiminden kaynaklanan bu suistimal nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamasını engellemek için ne yapacaksınız?” sorularını yöneltti.
Editör : Tuğberk Erdem
459 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu