“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
reklam
25 Ekim 2023
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi

“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi

Erasmus Plus “No Fire” Projesi, Çorlu’da “Hava” elementi temasıyla gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinlik programı kapsamında çeşitli dallarda müsabakalar organize edildi ve iklim değişikliğine dikkat çekebilmek için konferans düzenlendi.

Sporu ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği kapsamında Çorlu’da basketbol, voleybol ve parkur sporu dallarında etkinlikler gerçekleştirildi. Proje kapsamında iklim değişikliğine dikkat çekebilmek amacıyla “Sürdürülebilir Spor ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması” konulu konferans düzenlendi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Çorlu’da gerçekleştirilen Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği’ne; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bulgaristan Edirne Konsolosu Metodi Andreev, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, Bulgaristan Spor Federasyonu Başkanı Anatolia İlyef, Portekiz Lizbon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Margarida Reis, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Başkanı Hasan Eligül, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, konuk ekipler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN SARIKURT YAPTI

Etkinliğin açılışında konuşan ve Erasmus Plus “No Fire” Projesi kapsamında üç ülkenin katılımıyla gerçekleşen uluslararası spor müsabakalarını başlatmak için bir araya geldiklerini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Öncelikle, Portekiz’den ve Bulgaristan’dan Çorlu’muza gelen tüm sporcularımız, antrenörlerimiz, misafirlerimiz hoş geldiniz. Sizleri kentimizde ağırlamaktan kıvanç duyuyoruz. Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından onaylanan Erasmus Plus ‘No Fire’ Projesi, spora ve fiziksel aktiviteye katılımı teşvik etmeyi ve aynı zamanda sporun sağlık üzerindeki olumlu etkileri konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Ancak bu proje sadece sporun sağlık boyutunu ele almıyor, aynı zamanda iklim değişikliği gibi çevresel meselelere duyarlılık yaratmayı da amaçlıyor. Bu projeyi birlikte hayata geçirdiğimiz Portekiz’in Lizbon Belediyesi yüzme, su topu ve engelliler için yüzme müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Bir diğer proje ortağımız Bulgaristan'da ise tekvando, break dance ve sokak antrenmanları Bulgaristan Risk Altındaki Çocuklar ve Gençler Spor Federasyonu tarafından düzenlenecek. Çorlu Belediyesi olarak bizler ise bugün itibarıyla basketbol, voleybol ve parkur müsabakalarına ev sahipliği yapacağız.” dedi.

SPORA ve SPORCUYA DAİR YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Başkan Sarıkurt, “Biz Çorlu Belediyesi olarak; şehrimizin spor ihtiyaçlarını karşılayıp yenilikçi, özgüven sahibi ve ahlâklı sporcular yetiştirerek sporun her dalına katkı sağlamaya son derece önem veriyoruz. Sporu Çorlu’muzda herkesin yaşam tarzı hâline getirmeye çalışıyoruz. Toplumda spor kültürü oluşturarak sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak en önemli hedeflerimizden biri… Örneğin son yıllarda büyük önem verdiğimiz bir etkinlik var; Avrupa Hareketlilik Haftası. Dünyadaki pek çok kent ile birlikte eş zamanlı olarak spor etkinlikleri düzenliyor ve vatandaşlarımızı spor yapmaya, hareket etmeye teşvik ediyoruz. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’müz bugün 9 branş ve 33 kategoride, liglerde ve şampiyonalarda yüzlerce sporcumuzla mücadele ediyor. Sporcularımız arasında farklı branşlarda Balkan Şampiyonları, Avrupa Şampiyonları ve Dünya Şampiyonları var. Ayrıca millî takımlara oyuncu gönderiyoruz. Bu sporcularımız şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil ediyor. Çorlu’muza, UEFA standartlarında bir şehir stadı, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kompleksi kazandırdık. Bu büyük yatırımları tamamen belediyemizin bütçesi ile şehrimize kazandırdık. Spor alanında gerçekleştirdiğimiz başarılı hizmetler ve projelerle Avrupa Spor Kentleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2020 Avrupa Spor Kenti ödülüne layık görüldük. Spora ve sporculara yaptığımız yatırımların karşılık bulması ve belediyemizin uluslararası projelerde yer alması, hepimiz için gurur verici.” diye konuştu.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ADINA BÜYÜK BİR FIRSAT

Konuşmasının son bölümünde Sarıkurt, “Bu önemli etkinliğin, sporun birleştirici gücünü ve gençlerimiz arasındaki dayanışmayı vurgulamak adına büyük bir fırsat olacak. Müsabakalar boyunca farklı milletlerden sporcular arasında dostluklar kurulacak, kültür alışverişi yapılacak ve bu deneyimler gençlerimizin vizyonunu ve hayata bakışını şekillendirecek. Çorlu Belediyesi olarak, gençlerimizin sporla buluşmasını ve uluslararası düzeyde deneyim kazanmasına rehberlik etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Müsabakaların başarılı geçmesini diliyor; tüm sporculara, eğitmenlere başarılar diliyor, organizasyonda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un ardından Bulgaristan Edirne Konsolosu Metodi Andreev, Erasmus Bulgaristan Heyeti Başkanı Anatolia İlyef, Portekiz Heyeti Başkanı Margarida Reis ve Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Başkanı Hasan Eligül birer konuşma gerçekleştirerek ülkeleri ve kulüpleri hakkında bilgiler aktardı.

İLK GÜN ETKİNLİKLERİ KONFERANS İLE SON BULDU

Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşmaların ardından sırasıyla Bulgaristan, Portekiz, Türkiye ve Avrupa Birliği millî marşları okundu. Millî marşların okunmasının ardından Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği kura çekimiyle başladı. Oldukça çekişmeli anlara sahne olan basketbol müsabakalarının sonunda erkeklerde Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci ve Portekiz ise üçüncü olurken; kadınlarda Bulgaristan birinci, Türkiye ikinci ve Portekiz üçüncülüğü elde etti.

Voleybolda takımların kıyasıya mücadelelerinin sonunda erkeklerde Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci ve Portekiz üçüncü; kadınlarda ise Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci ve Portekiz üçüncü oldu.

Erasmus Plus “No Fire” Projesi kapsamında Hilton Garden Inn Otel Konferans Salonu’nda “Sürdürülebilir Spor ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planlayıcısı, Şehir ve Bölge Planlayıcısı Gizem Baydı tarafından sunum gerçekleştirildi.

İKİNCİ GÜN ETKİNLİKLERİ, YOGA ve NEFES EGZERSİZLERİ İLE BAŞLADI

Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği Projesi’nin 2’nci günü, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da katılımıyla Esentepe Mahallesi Sancak Caddesi Emlak Konut Park Alanı’nda düzenlenen yoga ile nefes egzersizleri ve parkur sporu etkinlikleri ile devam etti. Program çerçevesinde Bulgaristan ve Potekiz’den gelen konuk ekiplere şehir turu düzenlenerek, Çorlu hakkında bilgiler aktarıldı.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Törenin kapanışında CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Bulgaristan Spor Federasyonu Başkanı Anatolia İlyef, Portekiz Lizbon Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Margarida Reis’in ardından bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “İki gün boyunca ev sahipliği yaptığımız uluslararası spor müsabakası Erasmus Plus ‘No Fire’ Projesi’nin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Bundan sonraki aşamalar, Bulgaristan ve Portekiz’de gerçekleşecek.

Bu özel etkinlik, sporun gücünü ve birleştirici etkisini hepimize bir kez daha gösterdi. Sporcularımız, iki gün boyunca sadece yeteneklerini sergilemekle kalmadılar, aynı zamanda disiplin, azim ve kararlılık konusunda da bize ilham verdiler. Ancak spor sadece müsabakalarla sınırlı değildir. Spor, gençlerimize sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için de önemli bir araçtır.  Bu spor projesi, sadece sporcularımızın başarılarına değil, aynı zamanda farklı toplumların bir araya gelmesine, birlik ve beraberliğine de katkı sağladı.

Şimdi, bu önemli spor etkinliğinin Avrupa Spor Kenti Çorlu’muzda gerçekleşen ilk aşamasını nihayete erdirmek ve sporcularımızın başarılarını ödüllendirmek için ödül törenine geçiyoruz. Her sporcumuzu ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Son olarak, bu etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayan organizasyon ekibine ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Sizlerin çabası olmadan, bu etkinlik mümkün olmazdı.” ifadelerine yer verdi.

Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği Projesi kapsamında düzenlenen müsabakalara katılarak dereceye giren takım ve sporculara ödül ve plaketleri CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve protokol üyeleri tarafından verildi. Erasmus Plus “No Fire” Avrupa Spor Etkinliği Projesi ödül töreni ile sona erdi.
Editör : Tuğberk Erdem
448 Okunma
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
“No Fire” Projesi, “Hava” Temasıyla Gerçekleştirildi
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu