Asrın Vebası Hepatit B
reklam
09 Ağustos 2012
Asrın Vebası Hepatit B

Asrın Vebası Hepatit B

Yaz aylarında artan sağlık sorunlarına paralel olarak büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi, her hafta cuma günü düzenlenecek olan canlı yayın radyo programlarıyla yöre halkını bilgilendirecek.

Her Cuma günü 15.00-17.00 saatleri arasında Radyo Can’da canlı olarak yayınlanacak olan sağlık köşesi programının ilk konuğu, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzman Dr. Mehmet Berkyürek oldu. Uzman Dr. Mehmet Berkyürek, “Asrın Vebası Hepatit B” hastalığının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişinin Hepatit B virüsü taşıdığının tahmin edildiğini ifade etti.

Hepatit B hastalığının kronikleşerek, siroz ya da karaciğer kanseri gibi ciddi hastalıklara neden olduğunu belirten Berkyürek, bu hastalığın önemli derecede işgücü ve ekonomi kaybına neden oluğunu söyledi. Berkyürek; “Hepatit B, önlenmesi mümkün ve erken tanı konulursa tedavi şansı olan bir hastalıktır. Hastalık anneden-bebeğe, kan yoluyla veya cinsel yolla geçebilir. Hastalığın önlenmesi açısından, geçiş yoluna ait önlemlerin alınması önemlidir. Ülkemizde yenidoğan bebeklerimize Hepatit B aşısı, 3 doz şeklinde uygulanmaktadır. Rutin kan taramaları, evlilik öncesi yapılacak tetkiklerde ve ameliyat öncesi yapılan taramalarda tanı alan hastaların tedavi şansı olduğu bilinmelidir” diye konuştu. İki saat süren programda dinleyicilerin; telefon, facebook ve twitter üzerinden gelen sorularını da yanıtlayan Berkyürek, dinleyicilerin programa gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

10 Ağustos Cuma günü programının konukları ise; Yaşam Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Emine Özdemir ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Esra Gılbaz Akel olacaklar. Radyo Can’da yayınlanacak olan programda, ağrısız doğum hakkında bilgiler verilecek.

Editör : Tuğberk Erdem
2682 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu