Çorlu Tso'nun Projesi Onaylandı
reklam
07 Ekim 2011
Çorlu Tso'nun Projesi Onaylandı

Çorlu Tso'nun Projesi Onaylandı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) personeli tarafından hazırlanan ve bir ilk olan sertifikalı “Dış Ticaret Eğitim Programı” projesi, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamındaki eğitimlere, Ekim ayında start verilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu; “Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’nın öncelikli hedeflerinden biri de eğitim desteği vermektir. Bu amaca paralel olarak Odamız tarafından düzenlenecek olan “Dış Ticaret Sertifika Programı” eğitimi, bölgemizdeki eksikliği belirlenen; Serbest Bölge Mevzuatı ve Gümrük Mevzuatı, İhracatta Devlet Yardımları, İhracatta Fiyatlandırma, İnovasyon ve Marka-Patent konularındaki bölgesel kalkınmamızda, öncü rol oynayacaktır. Eğitimlerimiz, uzman eğitimciler tarafından Odamız Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Eğitim 6 gün sürecek olup, her gün katılımcılara farklı konularda bilgiler verilecek ve her konu için 30 kursiyer katılacaktır. Eğitim sonunda kursiyerlere katılım sertifikaları verilecektir. Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’nın amaçları ve öncelikleri doğrultusunda ticari ve sanayi faaliyetleri geliştirmeye yönelik olarak vereceğimiz eğitimler, Trakya Kalkınma Ajansı’nın öncelikleriyle birebir örtüşmektedir. Odamız tarafından vereceğimiz sertifikalı eğitimler ile bölgemizdeki ticaretin ve sanayinin gelişmesi, ihracat rakamlarının artması konusunda faydalar sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Çorlu TSO olarak yeni projelerin hazırlanması, onaylanması ve hayata geçirilmesinin bölgemiz adına çok önemli olduğunu vurgulayan Güleroğlu; “Sanayimizin gelişmesi, Çorlu’muzdaki ihracat rakamlarının artması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacıyla Odamız olarak bu tür proje hazırlama çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Hedefimiz, bölgemizin kalkınmasıdır. Bu projenin aslında beni en çok sevindiren yönü, artık kurumumuz personeli sadece evrak düzenleyen ve veren kimliğinin dışına çıkarak proje üretebilen ve üyelerinin ufkunu açabilmek adına yön verebilen bir personel olma doğrultusunda ilk adımı atmıştır. Üyelerimize şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; 2012’den itibaren Çorlu TSO gerek mevcut personelimize vereceğimiz eğitimlerle, gerekse de oluşturmayı planladığımız yeni birimlere alacağımız personellere nitelikleri ve donanımları itibarı ile kurumsal kimliğimize daha uygun ve üyelerinin her türlü ihtiyacına ve talebine cevap verebilecek bir personel yapısına kavuşacaktır” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2349 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu