Çorlu Kom, Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
reklam
15 Ocak 2013
Çorlu Kom, Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Çorlu Kom, Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Çorlu Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerinin planlı çalışmaları sonucunda, 2 kamyon dolusu gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alınırken, yakalanan binlerce kaçak malzemeye de el konuldu.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekiplerinin planlı çalışmaları sonucunda, 2 kamyon dolusu gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alınırken; 10 milyon adet filtreli boş sigara kâğıdı (makaron), 6 bin adet sıvı el sabunu ve 7 bin adet parfüme el konuldu.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde operasyonu gerçekleştiren polisler ve birim amirleri ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz; “Çorlu Celal Bayar Caddesi üzerinde yer alan bir iş yerinde yüklü miktarda gümrük kaçağı malzeme olduğu bilgisine ulaşan ve vakit kaybetmeden harekete geçen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği, bahse konu iş yeri çevresinde güvenlik tedbiri alarak iş yerini izlemeye başladı. Gümrük kaçağı makaron, sıvı el sabunu ve parfüm gibi malzemelerin İstanbul’a götürüleceği yönünde bilgilere de ulaşan arkadaşlarımız, planlı ve titiz bir çalışmanın ardından iş yerine baskın yaptı. Yapılan operasyonda, 2 kamyon dolusu gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Araştırmalara göre bu kamyonlarda ele geçirilen malzemeler gümrükten, sahte beyan ile cam sileceği suyu olarak geçmiş. Olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alınmış ve sorguları devam etmektedir. Başarılı çalışmalarından dolayı Çorlu İlçe Emniyet Müdürümüzü ve çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Gözaltına alınan kişilerden F.K. ve S.İ. adlı kişilerin mal sahibi, Z.S., H.S.’nin kamyon şoförleri, yabancı uyruklu oldukları belirlenen Ö.C., H.T. ve B.K.’nin ise malları kamyonlara yükleyen kişiler oldukları belirlendi. Çorlu KOM ekiplerinin yaptığı operasyonda yaklaşık 7 milyon makaron ele geçirildiği ve bu makaronların İstanbul’da doldurularak piyasaya sürüleceği belirlendi. Gümrük kaçağı olarak el konulan on binlerce parfüm ve sıvı deterjanın da, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde piyasaya sürülmesine çalışıldığı belirtildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2992 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu