Tagid Üyelerine Acil Afet Semineri
reklam
23 Mart 2013
Tagid Üyelerine Acil Afet Semineri

Tagid Üyelerine Acil Afet Semineri

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) İş Kadınları Komisyonu, TAGİD üyelerine acil afet semineri verdi. Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen seminer, Çorlu Kılıçoğlu Plaza’da bulunan dernek binasında gerçekleştirildi.

TAGİD’in, Çorlu Kılıçoğlu Plaza’da bulunan dernek binasında yapılan seminere katılan üyeler, Tekirdağ İl Afad Koordinasyon Müdürlüğü Müdür Yardımcı Mehmet Coşkun ve Teknisyen Selçuk Aksoy’un verdiği semineri dinledi. Üyelere deprem, sel, heyelan, yangın gibi afetlerde acil yapılması gerekenler, örneklerle ve görsel olarak anlatıldı. Deprem olmadan tedbir alınması gerektiği ve bu tedbirlerin neler olabileceği hakkında bilgiler verildi. Ekibin, daha önce yardım için gittiği Haiti, Japonya ve Van depremleriyle ilgili izlenimleri de seminere katılan üyelere anlatıldı.

Tekirdağ İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü Müdür Yrd. Mehmet Coşkun, yaptıkları işin gönüllülük esasına dayandığını belirterek; “TAGİD üyelerinin deprem de bilinçlenmek için yapmış olduğu “Hayatımızda Deprem Gerçeği” adlı seminer bizi çok mutlu etti. Çünkü basit öğrenimler, depremde çok büyük acılar yaşanmasını önleyebiliyor. Biz de TAGİD’e deprem haftası olması ve üyelerine bilgilendirmesi adına yaptığı bu çalışmadan dolayı müdürlüğüm adına teşekkür ederim” dedi.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer ise yaptığı açıklamada; “Amacımız, acil yardım ekibinin ne gibi görevler ve hizmetler yaptığını üyelerimize göstermek, bu konularda dernek olarak biz ne yapabiliriz, bunu öğrenerek üyelerimizle çalışma yapmak için bu semineri düzenledik. Gördüğüm kadarıyla amacımıza ulaştık. Biz de en kısa zamanda böyle bir grup oluşturacağız” diye konuştu.

Seminer sonunda, TAGİD İş Kadınları Komisyonu Başkanı Selda Er tarafından, Tekirdağ İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü Müdür Yrd. Mehmet Coşkun’a, yaptıkları başarılı çalışmalardan ve TAGİD üyelerine verdikleri seminerden dolayı plaket takdim edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2346 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu