“Okullar Hayat Olsun” Protokolü, Büyük Yoncalı'da Hayat Buldu
reklam
27 Nisan 2013
“Okullar Hayat Olsun” Protokolü, Büyük Yoncalı'da Hayat Buldu

“Okullar Hayat Olsun” Protokolü, Büyük Yoncalı'da Hayat Buldu

Büyük Yoncalı Belediyesi ile Saray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hayata geçirilen bağlama ve gitar kursu, faaliyetlerine başladı. Cuma ve Pazar günleri, 15.00-18.00 saatleri arasında yapılan kursa, şu ana kadar 42 kursiyer kaydoldu.

Konuya ilişkin olarak detaylı açıklamalarda bulunan Büyük Yoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer; “Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında hayata geçirdiğimiz bağlama ve gitar kursu, çok kısa bir süre önce faaliyetlerine başladı. Kursumuz; Cuma ve Pazar günleri, 15.00-18.00 saatleri arasında Büyük Yoncalı İlkokulu Çok Amaçlı Salon’da yapılmaktadır. Elbette ki açacağımız kurslar, sadece bağlama ve gitar kursu ile sınırlı kalmayacak. En kısa zamanda, arıcılık ve seracılık kurslarını da başlatacağız. Bu kurslarımızı da beldemiz sınırları içerisinde kalan diğer okullarda yapmayı planlıyoruz. Çünkü Bakanlıklar düzeyinde protokole bağlanan ve Büyük Yoncalı Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz “Okullar Hayat Olsun” protokolü kapsamında;  okullarımızın, daha çok açık kalmasını ve daha fazla veli ile daha fazla gencin yararlanmasına yardımcı olmayı amaçladık” dedi.

Büyük Yoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer; “Bizler, belediyecilik hizmetlerinin; yalnızca kanalizasyon işleri, yalnızca yol bakımı veya yalnızca su, imar ve çevre temizliği hizmetleri ile sınırlı olduğunu düşünmüyoruz. Belediyelerin öncelikli ve ayrıcalıklı bir başka görevi de; idari sınırları içerisinde kültürel etkinlikler düzenlemek suretiyle kent insanları arasındaki dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirerek, bireyler arasındaki kalıcı ve güçlü iletişimin yaygınlaşmasının önünü açmaktır. Bu amaçla; insana yapılan yatırım, özellikle de genç kuşağa yapılan yatırım en doğru yatırımdır. Kurslarımız sayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını, ailesine ve çevresine daha yararlı olmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, tüm kursiyerlerimize ve kurs öğretmeni Zeynel Gündoğdu’ya başarılar diliyorum. Bizlere her türlü konuda destek veren Saray Halk Eğitim Müdürü Selman Modalı’ya ve irfan yuvalarını bizlere açan okul müdürlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Cuma ve Pazar günleri, 15.00-18.00 saatleri arasında Büyük Yoncalı İlkokulu Çok Amaçlı Salon’da yapılmaya başlanan bağlama ve gitar kursunun ardından, arıcılık ve seracılık kurslarının da en kısa sürede başlatılacağı belirtildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2308 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu